Första morgonen

Efter att ha sovit som små stenar i FEMTON timmar så har vi äntligen vaknat och börjar känna oss som människor igen. Jetlagen kommer förhoppningsvis försvinna nu eftersom vi lyckades hålla oss vakna tills kl. 18 igår (stor bedrift). Vi har precis avnjutit vår första frukost här på hostelet, det var rostat vitt bröd med marmelad, cornflakes med mjölk och te. Troligtvis så bra det kommer bli under denna resan. Tur att vi är duktiga som handlar på oss lite annat nyttigt! Idag ska vi ut på första upptäcksfärden, men först ska vi njuta av att duscha ordentligt! Vi hörs alihopa. Ps. Jag har fixat ett australienskt mobilnummer nu så hojta om ni vill ha det så skickar jag! /Annie.

Värsta flygresan någonsin

Nu ar vi framme! :)
Men fyyy vilken jobbig resa hit...Pa 29h har jag kanske sovit max 6h. Och sen alla javla sakerhetskontroller som i vissa fall kandes helt onodiga, och forseningar, otrevligt folk pa pekings flygplats eller a alla kineser har varit allmant otrevliga och vi har varit omringade av dom tills vi kom fram till Sydney. Och maten, usch!! jag och annie har kant oss som tva zombisar pga av somn och matbrist. Och kanner oss nog fortfarande som det, landade i Sydney kl.09 i morse och skulle egentligen behova sova pa direkten,men eftersom vi vill stalla in oss i deras tid sa fort vi kan maste vi halla oss uppe! sa ja a vi har kopt mat och lagat lite pasta, sedan strosat runt bland mysiga hus och ljummna vindar. Men det blir nog sangen runt kl 19 ikvall!
Japp, det var de. Lever gor vi allefall!:)
Pa aterseende! kram Nanna


Flygresan from hell coming up

Ja, när ni läser detta så sitter vi på planet och har påbörjar flygresan som kommer ta oss ganska exakt 29 timmar. Mellanlandar gör vi i Peking, en mycket rolig flygplats att spendera tid på (eller inte). Vi hörs alltså igen någon gång när vi är framme i Sydney och har sovit bort lite jetlag. Söndag eller så alltså! Önska oss lycka till. /Annie.

Här kommer jag!

Jaha då är det min tur att att skriva "på min kära vän Annies begäran"
Jag ska nu presentera mig så bra och fint jag bara kan, så Annies familj känner sig trygga med att det är jag som är hennes resepartner i 10.v!

Så jag är en väldigt glad, kreativ, omtänksam, humoristisk,pratglad,stark och lagom vågsam tjej! 
Jag är döpt till Nanna och fyller 23 i år, och är då den äldre i vårat "crew" vilket betyder att jag kommer få ta den ansvarsfulla och beskyddande rollen;) (måste ju vara den första gången någon gång)

Jag har mina rötter i både Hillared och stinkande Svenljunga (ligger utanför Borås för er som inte vet!)
Flyttade till Borås så fort jag fick mitt riktiga jobb vilket var Vero Moda i knalleland, och det var också där det hände! Jag träffade min älskade värmlänning Michael som jobbade då i grann gallerian.
Det slutade med att vi båda bodde i Sthlm ca ett år efter det och har bott där nu i nästan exakt 2 år!
Jag jobbar i en klädaffär som heter Monki, där jag också jobbat i nästan 2 år. Jag trivs väldigt bra i Sthlm och har inga som helst tankar på att flytta tillbaka till västra götaland! Men efter denna resan kommer jag ta tag ordentligt i min framtida karriär och hoppas jag hittar något som skulle passa mig, något kreativt kommer det bli allefall.
Tyvärr har jag inga erfarenheter av långresor och backpacking som annie, så där är det nog hon som får ta ledarrollen endå! (Tror nog att dom som känner mig är nöjda med det beslutet.) :D
Okej, jag är förtillfället i fullgång med min packning eftersom vi åker i moooorgon! men kände mig smått tvungen efter ett x antal påminnelser av annie att ta mig tid och gå in här och skriva. :)
Hoppas ni fick en liten bild av fröken Nilsson och att ni kommer uppskatta våran reseblogg!
( OBS! Jag är mycket starkare nu)

En liten presentation

Tjatja bloggen. Syftet med den här sidan är att ni som känner mig eller Nanna på olika sätt ska kunna följa vår resa, det innebär att det kommer trilla in personer här som bara känner en av oss. Då är det bra om vi får presentera oss tycker jag!

Annie heter jag, är snart 22 år gammal och kommer från lilla staden Borås. Rastlös som jag är lämnade jag Sverige nästan det första jag gjorde efter studenten. Först reste jag runt i Asien litegrann & sedan flyttade jag till Italien där jag jobbade som aupair. Efter ett halvår där återvände jag till Sverige och bestämde mig då för att flytta till Stockholm lite av en slump, där befinner jag mig fortfarande efter knappt två år och jobbar nu som larmoperatör på Securitas. (Jag gjorde också en avstickare till Norge i somras för lite extraknäck, men äsch, detaljer). Efter den här resan tar jag mitt pick och pack för att ge Skåne en chans, vilket jag inte skulle gjort om det inte vore så att min pojkvän bor och pluggar där. Jag börjar då jobba för Securitas i Malmö och har även sökt in till sjuksköterskeutbildningen i höst.

Nanna och jag lärde känna varandra när vi jobbade tillsammans i kassan på Ica Kvantum i Knalleland, Borås. Det var 2007 och när Nanna sedan slutade sågs vi mest när vi råkade springa på varandra. Under min andra månad här i huvudstaden sprang jag lyckligtvis på Nanna inne i butiken där hon jobbar och vi började umgås igen! Vi upptäckte att vi båda ville ut för att se världen & bestämde oss för att ge oss iväg tillsammans. Det tog tid att planera, bestämma, boka, fixa och trixa men tillslut var det klart. Nu är det bara fem dagar kvar tills vi åker. Kul!

Ni kommer väl märka mer vem jag är under vägen, men jag gillar väl som de flesta att ha roligt och träffa nya människor! Hatar dåligt väder för att det sabbar mitt hår, så håll tummarna för mycket sol nu. Målet med denna resa är för min del att få uppleva så mycket det bara går under tio veckors tid. Jag vill prova ALLT. Utom kanske att hoppa bungyjump, men det är nog det enda jag inte vill. Klappa spindlar också förstås, men okej. Kontrollfreak som jag är så är jag stressad över alla detaljer inför resan, men det löser sig. Det var allt för mig just nu, vi hörs. /Annie


Nedräkningen kan börja

På min kära vän Nannas begäran har jag skapat en blogg där vi kan hålla er hemma uppdaterade om vår lilla resa, som faktiskt påbörjas redan om två veckor! Kl. 19:10 den 27 April går flyget från Arlanda till Sydney, en liten nätt flygresa på 29 timmar. Sen väntar äventyr & backpacking i landet down under tio veckor framåt. Mer info kommer, först ska jag fixa bloggdesignen. /Annie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0